Anders Valentiner-Branth

Partner, advokat (H)

 

Anders Valentiner-Branth har møderet for Højesteret og har gennem mere end 25 år beskæftiget sig med forvaltningsretlige, kommunalretlige, socialretlige og databeskyttelsesretslige spørgsmål.

Anders rådgiver kommuner og offentlige virksomheder om forvaltningsret, kommunalret og en række særdiscipliner såsom vej- og parkeringsret og socialret, og han har stor erfaring i at rådgive erhvervslivet, foreninger og kommuner om alle former for databeskyttelsesretlige spørgsmål.

Anders har betydelig erfaring med fortolkning af den offentlige regulering og har indgående kendskab til den offentlige sektor og det politiske miljø, som kommuner og forvaltninger bevæger sig i. Han har endvidere stor erfaring med førelse af retssager og taksationssager. Han har inden for en række forvaltnings- og erstatningsretlige discipliner udarbejdet administrationsgrundlag og vejledninger, som myndighederne anvender i sagsbehandlingen.

I perioden fra 2009-2020 deltog Anders i et panel til vurdering af den juridiske kvalitet hos Folketingets Ombudsmand og er bestyrelsesmedlem i Foreningen for Kommunal- og Forvaltningsret i Danmark.

Han er en erfaren underviser og har i mange år undervist i forvaltningsret ved Københavns Universitet samt været ekstern lektor i praktisk forvaltningsret. Derudover underviser han på en lang række kurser herunder på kurser skræddersyet til kommuner, forvaltninger, interesseorganisationer og private erhvervsvirksomheder.

Han er anerkendt i Chambers Europe, hvor han i 2016, 2017 og 2018 har været rangeret i ”Band 1”. Han omtales bl.a. således: “Anders Valentiner-Branth is noted for his expertise in administrative law and local government affairs and is also recognised for his work with universities” og “He is praised for his “high insight” by one client, who regards him as “outstanding in public law” and adds that he “can explain cases with high complexity in ordinary language.” I 2019 og 2020 var Anders rangeret i “Band 2”, og han blev her bl.a. omtalt som “very experienced, analytical and sharp” og som "a very skilled and experienced lawyer when it comes to public law and dispute resolution."

Legal 500 har også anerkendt Anders inden for ”dispute resolution” bl.a. med følgende omtale: “Clients also single out Anders Valentiner-Branth, who is ‘a highly competent and experienced partner’ and ‘possesses a very unique level of knowledge in the area of municipal law’.”

CV

  • 2021 – Civitas Advokater, advokat og partner
  • 2016 – 2020 Nielsen Nørager, advokat og partner
  • 2000 - 2016 Horten, advokat og partner
  • 1999 - 2000 Direktionssekretariatet i Vestsjællands Amt, juridisk konsulent
  • 1994 - 1999 Indenrigsministeriet, jurist

Publikationer

  • Festskrift til Karsten Revsbech, DJØF Forlag, bidragsyder, 2020
  • Forvaltningsret, Djøf Forlag, medforfatter, 2018
  • Domme og ombudsmandsudtalelser til forvaltningsret, DJØF Forlag, forfatter og medforfatter til tre udgaver
  • Forvaltningsloven 25 år, Djøf Forlag, medforfatter, 2012
  • Forfatter og medforfatter til et stort antal artikler, herunder til ”Offentlighedsloven, en kinesisk æske af regler om aktindsigt”, Advokaten, nr. 2/2014
keyboard_arrow_up